Tiramisu Crema Italiano

O rețetă clasică italiană îmbogățită de magia 
alintaromei Jacobs Selection


Ingrediente

- 800 g pișcoturi cu cacao​
- 1l cafea Jacobs Selection Crema Italiano​
- 100 ml lichior amaretto​
- 6 ouă ​
- 8 linguri zahăr brut​
- 600 g mascarpone​
- 900 g smântână pt. frișcă​
- cacao neagră pentru ornat

 

 

Mod de preparare

1

Se prepară 1l de cafea Jacobs Selection Crema Italiano folosind metoda preferată 
(ibric, espressor automat, presă franceză, moka pot, etc) și se toarnă într-un vas 
adânc împreună cu 100ml lichior de amaretto și cu două linguri de zahăr; se lasă să se răcească. 

2

Se amestecă într-un bol celelalte 6 linguri de zahăr, crema de mascarpone, cele 6 gălbenușuri și se mixează cu un tel. 

3

Frișca se prepară într-un bol separat și apoi se adaugă peste crema de mascarpone și gălbenușuri

4

Albușurile se bat spumă și se adaugă peste cremăamestecând până la omogenizare

5

Pișcoturile se înmoaie în cafeaua Jacobs Selection amestecată în prealabil cu amaretto atunci când aceasta s-a răcit

6

Crema de tiramisu se asamblează peste pișcoturile înmuiate în cafeaPregătiți două straturi de pișcoturi înmuiate în cafeaua Jacobs și două sau trei straturi de cremă de tiramisu, după preferință

7

Prăjitura se poate orna cu cacao sau cu ciocolată rasă

8

Tiramisu se ține la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire.

 

Bucurați-vă de rețeta italiană de tiramisu alături de o ceașcă aromată de cafea Jacobs Selection Crema Italiano!

Snickers Shake

Armonia perfectă dintre alune, ciocolată și cafea - pur și simplu divină.

Coffee Orange Gin Jam

O reducție de portocale completată de o ceașcă cafea și un shot de gin - cu siguranță va plăcea tuturor.

Cappuccino Quark Dessert

Un deliciu irezistibil de cremos pentru orice iubitor de cappuccino.