O rețetă clasică italiană îmbogățită de magia
alintaromei Jacobs Selection
- 800 g pișcoturi cu cacao
- 1l cafea Jacobs Selection Crema Italiano
- 100 ml lichior amaretto
- 6 ouă
- 8 linguri zahăr brut
- 600 g mascarpone
- 900 g smântână pt. frișcă
- cacao neagră pentru ornat
Se prepară 1l de cafea Jacobs Selection Crema Italiano folosind metoda preferată
(ibric, espressor automat, presă franceză, moka pot, etc) și se toarnă într-un vas
adânc împreună cu 100ml lichior de amaretto și cu două linguri de zahăr; se lasă să se răcească.
Se amestecă într-un bol celelalte 6 linguri de zahăr, crema de mascarpone, cele 6 gălbenușuri și se mixează cu un tel.
Frișca se prepară într-un bol separat și apoi se adaugă peste crema de mascarpone și gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă și se adaugă peste cremă, amestecând până la omogenizare.
Pișcoturile se înmoaie în cafeaua Jacobs Selection amestecată în prealabil cu amaretto atunci când aceasta s-a răcit.
Crema de tiramisu se asamblează peste pișcoturile înmuiate în cafea. Pregătiți două straturi de pișcoturi înmuiate în cafeaua Jacobs și două sau trei straturi de cremă de tiramisu, după preferință.
Prăjitura se poate orna cu cacao sau cu ciocolată rasă.
Tiramisu se ține la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire.
Bucurați-vă de rețeta italiană de tiramisu alături de o ceașcă aromată de cafea Jacobs Selection Crema Italiano!
Armonia perfectă dintre alune, ciocolată și cafea - pur și simplu divină.
O reducție de portocale completată de o ceașcă cafea și un shot de gin - cu siguranță va plăcea tuturor.
Un deliciu irezistibil de cremos pentru orice iubitor de cappuccino.