MĂIESTRIA CAFELEI

DE LA RĂDĂCINA PLANTEI DE CAFEA PÂNĂ LA PRĂJIREA BOABELOR

ŞTIAI CĂ?

Știai că boabele de cafea cresc în copaci? Totul începe de la arborele de cafea veșnic verde și prețioasele cireșe roșii care găzduiesc boabele de cafea. Cafeaua este cultivată în 70 de țări, în regiuni tropicale și sub-tropicale.

 

Știai că

Plantele de cafea prosperă în climatul cald și umed, la temperaturi între 17 si 23 de grade, unde plouă mult, iar solul este fertil.

 

Există peste 60 de varietăți de cafea, dar Arabica și Robusta sunt cele mai cultivate. Arabica este cunoscută pentru gustul dulce rafinat, iar Robusta are o ușoară tentă amăruie.

Florile plantei de cafea seamănă puțin cu florile de iasomie - au un miros și o culoare asemănătoare.

CREATĂ CU MĂIESTRIE

Te-ai gândit vreodată cum se transformă boabele de cafea într-o cafea delicioasă? Odată recoltate, boabele de cafea sunt spălate cu atenție, uscate, sortate și amestecate, aducând laolaltă aromele individuale din diversele sortimente de cafea.

 

 

PRAJITĂ OPTIM


Odată amestecate, boabele de cafea sunt prăjite pentru a elibera uleiurile aromatice și profunzimea delicioasă a aromei din interior.

În medie, prăjirea boabelor de cafea durează în jur de 12 minute.

În timpul procesului de prăjire, boabele de cafea sunt expuse unor temperaturi între 200°-250°C, ceea ce evidențiază aroma inconfundabilă Jacobs.

Știai că boabele de cafea neprăjite cântăresc mai mult decât cele prăjite? Acest lucru se datorează faptului că umiditatea din boabele de cafea se evaporă.

CEAȘCA PERFECTĂ

Cafeaua este o aventură personală care aduce bucuria unei zile noi, fie că apreciezi profunzimea cafelei la ibric, ori intensitatea unui espresso. Oricare ar fi metoda ta preferată de preparare a cafelei, descoperă în cele ce urmează cum să prepari ceașca perfectă, de fiecare dată.

CAFEAUA JACOBS

O CAFEA PENTRU FIECARE CEAŞCĂ