O reducție de portocale completată de o ceașcă cafea și un shot de gin - cu siguranță va plăcea tuturor.
- 1,5 kg portocale
- 400 g zahăr conservant (2:1)
- 100 ml sirop de cafea
- 2 linguri de gin
- 1 baton de scorțișoară
- 2 linguri JACOBS Barista Editions Espresso
Decojește portocalele și pune cojile deoparte. Feliază portocalele și apoi taie-le bucăți și pune-le într-un bol.
Adaugă peste portocale siropul de cafea, ginul, zahărul conservant și batonul de scorțișoară. Pune cafeaua măcinată într-un filtru de cafea, închide-l bine și pune-l în bol.
Adaugă coaja de portocală și las-o la infuzat 1-2 ore.
Se toarnă compoziția într-o cratiță, se aduce la punctul de fierbere și se fierbe 5-10 minute în timp ce se amestecă.
Oprește focul și fă un test de gelifiere. Pune o linguriță de gem pe o farfurie și lasă-l să se răcească. Dacă gemul nu este suficient de tare după răcire, mai lasă-l să fiarbă puțin.
Scoate filtrul de cafea, toarnă gemul în borcane curate, închide capacul, întoarce-l cu susul în jos timp de 5 minute și lasă să se răcească.
Armonia perfectă dintre alune, ciocolată și cafea - pur și simplu divină.
Două ingrediente italiene clasice combinate într-un fel de mâncare minunat.
Un deliciu irezistibil de cremos pentru orice iubitor de cappuccino.