Adu o bucată de Italia în bucătăria ta cu acest risotto delicios.
Pentru roșiile cu reducție de cafea:
- 200 g roșii cherry
- 1 linguriță cafea măcinată (din cafea boabe JACOBS Barista Editions Crema Italiano)
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sirop de cafea
- 1 linguriță oțet balsamic
Pentru risotto:
- 2 căței de usturoi
- 100 g ciuperci
- 2 cepe, roșii
- 20 de frunze de busuioc, proaspete
- 500 ml supă de legume
- 60 g brânză vegană, rasă
- 200 g orez risotto
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 5 linguri vin alb, sec
- 2 linguri de busuioc, uscat
- Piper
- Sare
Taie ciupercile felii și pune-le într-un bol, toacă mărunt usturoiul și ceapa și pune-le pe ambele într-un bol separat.
Încinge uleiul de măsline într-o cratiță la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până ce ceapa devine translucidă.
Se adaugă orezul și se călește până când acesta devine translucid. Se toarnă vin alb și se fierbe puțin.
Se reduce la foc mic, se toarnă supa de legume, se condimentează cu busuioc uscat și piper, se acoperă cratița și se fierbe timp de aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când, până când orezul este încă puțin ferm. Taie grosier busuiocul proaspăt.
Preîncălzește cuptorul la 90 de grade. Pune cafeaua măcinată într-o cratiță mică cu sare, ulei de măsline, oțet și sirop de cafea la foc mediu. Amestecă roșiile în acest sos timp de 1-2 minute.
Pune totul într-un vas termorezistent și lasă pentru 15 minute în cuptor.
Când este gata risotto-ul, stinge focul, adaugă brânza rasă și busuiocul, asezonează cu sare și piper, lasă se odihnească 2-3 minute și apoi servește împreună cu reducția de roșii cu cafea.
Armonia perfectă dintre alune, ciocolată și cafea - pur și simplu divină.
O reducție de portocale completată de o ceașcă cafea și un shot de gin - cu siguranță va plăcea tuturor.
Un deliciu irezistibil de cremos pentru orice iubitor de cappuccino.