Atât de pufos, atât de delicios. Tort cu morcovi și cu un strop de cafea - un adevărat răsfăț!
Ingrediente pentru o tavă de mărimea: 22 x 13 cm Pentru tort
- 300 g morcovi
- 1,5 lămâi
- 200 ml JACOBS Barista Editions Crema
- 200 ml ulei de rapiță
- 200 g zahăr
- Vârf de cuțit de sare
- 300 g faină
- 100 g migdale măcinate
- 1 pachet praf de copt
- 1/4 linguriță vanilie proaspătă (alternativ măcinată)
Pentru topping
- 150 g cremă de brânză vegană
- 70 g zahăr pudră
- 1 linguriță suc de lămâie
- Fistic
- Morcovi din marțipan
Prepară o ceașcă de JACOBS Barista Editions Crema și las-o la răcit.
Morcovii se curăță de coajă, se rad mărunt și se pun deoparte.
Lămâile se spală, iar apoi se rade coaja fin. Pune într-un castron coaja rasă împreună cu sucul de lămâie.
Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
Adaugă cafeaua, uleiul de rapiță, zahărul, vanilia și sarea într-un bol și amestecă puțin. Adaugă faina, migdalele, praful de copt și morcovii și frâmântă până obții un aluat omogen.
Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt și pune-o la cuptor pentru 30-40 de minute. Folosește o scobitoare pentru a verifica dacă checul este copt. Dacă aluatul nu se prinde de scobitoare, checul este gata.
Scoate checul din cuptor și întoarce-l pe un grătar pentru a se răci.
Pune crema de brânză într-un bol și adaugă sucul de lămâie. Cerne deasupra zahărul pudră și amestecă bine cu un tel. Taie grosier fisticul.
Întinde crema obținută pe blatul checului și ornamentează cu fistic și morcovi din marțipan.
Armonia perfectă dintre alune, ciocolată și cafea - pur și simplu divină.
O reducție de portocale completată de o ceașcă cafea și un shot de gin - cu siguranță va plăcea tuturor.
Un deliciu irezistibil de cremos pentru orice iubitor de cappuccino.