Un desert clasic din Austria, reinterpretat cu cremă de ciocolată cu cafea – perfect pentru Ziua Îndrăgostiților!
Cremă de ciocolată:
- 100 g unt de arahide
- 80 g zahăr
- 60 g unt
- 2 lingurițe pudră de cacao
- 200 g ciocolată topită
- 75 ml Jacobs Krönung
- 75 ml lapte de alune sau smântână vegană
Aluat:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 100 g zahăr pudră
- Un praf de sare
- O linguriță de esență de vanilie
Se amestecă făina, sarea și zahărul pudră într-un bol. Se adaugă untul și se lucrează bine pentru a forma o bilă. Se înfășoară în folie alimentară și se pune la frigider pentru o oră.
Se topesc Jacobs Kaffee Krönung, laptele, zahărul, untul și pudra de cacao la bain-marie peste apă fierbinte. Se amestecă ciocolata până se combină. Se adaugă untul de arahide, se toarnă în pahare și se lasă să se răcească.
Se întinde aluatul pe hârtie de copt la o grosime de aproximativ 2-3 cm și se taie biscuiții. Se taie 1 ochi din jumătate din biscuiți, astfel încât biscuitele să aibă o gaură în mijloc.
Coaceți biscuiții timp de 10-12 minute la 180°C.
Se ung apoi jumătățile fără gaură cu crema de ciocolată cu cafea, apoi se așază deasupra biscuiții cu gaură și se pudrează cu zahăr pudră.
Desertul dvs. Linz Eyes cu cremă de ciocolată si cafea este gata.
Armonia perfectă dintre alune, ciocolată și cafea - pur și simplu divină.
O reducție de portocale completată de o ceașcă cafea și un shot de gin - cu siguranță va plăcea tuturor.
Un deliciu irezistibil de cremos pentru orice iubitor de cappuccino.