Evaluarea gustului

Cafeaua are o varietate incredibilă de arome și note. Dacă le recunoașteți, vă veți bucura din plin de cafea.

1. Mirosul

Toarnă o ceașcă de cafea și analizează mirosul folosind roata mare de aromă: simți note de nuci? Dacă da, îți amintesc mai mult de alune, arahide sau migdale?

2. Gustul

Ia o înghițitură și consultă roata mare a aromelor: simți note fructate sau urme de condimente? Ce lipsește, ce este disponibil? Mai întâi identifică categoriile mari, cum ar fi fructele, apoi intră în detaliu: Are gust mai degrabă de fructe cu sâmburi sau citrice? Dacă citrice, este mai mult lămâie sau grapefruit?

3. Evaluează aciditatea

Mai ia o înghițitură: aciditatea plăcută dă prospețime. Notele sunt acide, condimentate, dulci sau blânde?

4. Evaluează textura și senzația lasată

Cafeaua poate fi ușoară lasând un gust subtil sau densă și de lungă durată ca aromă. Se simte cremoasă și densă sau fină și răcoritoare? Gustul rămâne sau dispare imediat?

Das Kaffeebuch
Anette Moldvaer
© Dorling Kindersley Verlag GmbH, Munich, May 2017